Wat doen wij

Naam
Stichting Oost Europa Zending Achterhoek; Hulp Oekraïne

Doel
Wij proberen zo veel mogelijk hulp te bieden in een ziekenhuis in de Oekraïense stad Beregowo.

We helpen voornamelijk op de kraamafdeling en een afdeling met kwetsbare, soms in steek gelaten baby’s van 0 tot ongeveer 2 jaar.

Wat doen wij

Wij bieden hulp door het inzamelen en verzenden van kraampakketten en andere medische hulpmiddelen.

Wij ontvangen giften waarmee we medische apparatuur kunnen vervangen en renovaties doen in het ziekenhuis. Ook kunnen wij hiermee de baby’s ondersteunen met medicatie, goede voeding en wat er verder nodig is op deze afdeling. Ook gebruiken wij de giften om de verzending van al deze spullen te kunnen financieren.

Het hele jaar door zamelen wij kleding, dekens en schoenen in. Tevens is er 1x per jaar een grote georganiseerde inzamelingsactie.

De goederen gaan naar Rotterdam naar Oost Europa Zending en worden daar gesorteerd. Daarnaast wordt op het verzamelpunt in Rotterdam een deel van alle ingezamelde kleding verkocht om alle transporten naar meerdere landen te kunnen bekostigen.

Soms krijgen wij de vraag of wij vluchtelingen in het AZC willen helpen die niets hebben. Dat doen we natuurlijk graag. Er gaat daarom af en toe ook wat babykleding en/of een kraampakket naar een AZC of naar vluchtelingen ergens anders in de regio waar dit nodig is.