Wie zijn wij

Bestuursleden OEZ Achterhoek

foto met zijn drieen
Voorzitter:
Alie Zieverink-Berendsen
Het Rosbach 28
7274 BE Geesteren( gld)
09-10-1956
Gehuwd

Ik ben Alie Zieverink, ik ben getrouwd, moeder van 2 prachtige zonen en 2 heerlijke “dochters”. En oma van 2 prachtige kleinkinderen! Inmiddels werk ik 40 jaar in de kraamzorg en heb voor een deel mijn hart verloren aan de Oekraïne…

Eind 2001 las ik een artikel van de stichting Oost Europa Zending over de verlaten weesbaby’s in de Oekraíne.

Ik werd enorm geraakt door het artikel en dacht…wat zou ik graag wat voor die kindjes willen doen. Ik heb me aangemeld als vrijwilligster en in april 2002 ben ik daar voor het eerst geweest om voor ze te zorgen. Het heeft me vanaf toen niet meer los gelaten. Het was enorm aangrijpend wat ik daar zag en meemaakte….Baby’s en kinderen tot ongeveer anderhalf jaar die nauwelijks uit hun bedjes kwamen als er geen extra hulp was, dus kindjes met grote groei en ontwikkelingsachterstanden.

Maar wat voelde het “rijk”om wat voor hen te kunnen doen. Op tijd een fles,en een schone luier en heeeeeel veel knuffelen. De grotere kinderen lekker laten spelen op een groot kleed of in de grote box, zodat ze zich ook beter konden ontwikkelen. En dat je kon zien hoe heerlijk ze dit alles vonden.

Ik ben in 2004, 2007, 2009 en 2011 geweest en telkens ervaar ik weer in welke omstandigheden deze kindjes moeten leven, al gaan er inmiddels steeds vaker weer kindjes terug naar huis, en dat is natuurlijk een prachtige ontwikkeling! Ook kwam ik in die jaren op de kraamafdeling van het ziekenhuis en ook daar is heel veel gebrek aan bruikbare spullen. Inmiddels voorzien we de kraamafdeling daar ook van alle “resten” van kraampakketten die hier over blijven na een bevalling en kraambed.

En dan hebben we een sponsorgezin die wonen en leven in het zigeunerkamp. Met 5 kindjes in een huis, wat eigenlijk geen huis mag heten…Geweldig om met 30 euro per maand een heel gezin te mogen ondersteunen en op die manier hun levensomstandigheden wat te mogen verlichten.

Ik ga altijd even op bezoek als ik daar ben en het is echt een onbeschrijfelijk gevoel wat ik zie in hun leefomstandigheden, maar wat dat relatief kleine bedrag doet en voor hen betekent. Ik besef inmiddels heel erg goed dat we niet machteloos toe hoeven kijken, maar daadwerkelijk iets kunnen doen en dat is een geweldig gevoel!

En…elke druppel op de gloeiende plaat is er één, en dat maakt een essentieel verschil, tussen iets doen of….niets doen.

Secretaris:   
Gerry te Slaa-Lenselink
Molenweg 7
7274 AA Geesteren (gld)
14-09-1959
Gehuwd

Ik ben Gerry te Slaa  en al 10 jaar werkzaam bij de OEZ Achterhoek van Alie Zieverink.

Het eerste jaar was het kleding verzamelen bij Alie thuis, daar was ik niet bij, maar daarna was het altijd bij ons achter in de werkplaats en de garage. Kleding inzamelen deden en doen we ook al voor Mensen in Nood, dat nu Sam’s kledingactie heet.

Sinds februari 2012 zit ik in het bestuur van OEZ-Achterhoek-Twente als secretaris. En elke eerste zaterdag van de maand gaan we de spulletjes voor de kraamafdeling sorteren en labelen voor de kraamafdeling van het ziekenhuis in Beregowo. Dit doe ik samen met Ada en Rida.

In het dagelijks leven ben ik godsdienstjuf op de OBS de Keikamp en OBS de Voshaar in Haarlo. Ik vind het belangrijk dat de kinderen weten dat de Here God van alle kinderen houdt, wie of wat je ook bent, dat je er mag zijn zoals je bent. Dit doe ik met ontzettend veel plezier. Daar hoort bij dat ik er regelmatig cursussen voor moet volgen.

Ik ben oma van 3 kleinkinderen en mag twee dagen in de week op mijn lievelingetjes Sarah, Niek en Floor passen. Een groot wonder en ik heb er niks voor hoeven doen!

Penningmeester:
Ada Zieverink-Riethorst
Bollertweg 14
7275BH Gelselaar
22-01-1965
Gehuwd

Mijn naam is Ada Zieverink, ben 48 jaar, getrouwd en samen hebben we 2 zonen van 22 en 19.

Door de week werk ik als gastouder en pas dus bij mij thuis op kinderen van 0 t/m momenteel 6 jaar. Ik ben het schoonzusje van Alie, zij heeft mij destijds gevraagd om te helpen bij de grote inzameling vanuit de diaconie van de kerk.

Inmiddels zit ik in het bestuur en proberen we buiten de grote inzameling om elke maand de goederen, die het hele jaar binnenkomen,  uit te zoeken en te verpakken, zodat niet alles in het laatste weekend van september moet gebeuren.

Ik doe dit met veel plezier, om zo toch een bijdrage te leveren aan anderen, die het heel hard nodig hebben.